ápr
27

Az interjúk

| Szerző: Fever Flower | 3:49 pm

Újabban megfordultam néhány állásinterjún, és van egy visszatérő momentum, ami pár pillanatra mindig elbizonytalanít. Az interjúztató bekísér a szobába, ahol az egész történni fog, megkérdezi, hogy kérek-e kávét, teát, valamit, és én kérek egy pohár vizet. Ő kimegy, és azt mondja, hogy foglaljak helyet, mindjárt jön. És ekkor. Ott vagyok a szobában, egyedül, ott van egy asztal, körülötte 4-6 szék. HOVA KELL ÜLNI? 

Mert ugye egyszer ott van a 6 székes asztal... a két helyet az asztalfőn nyilván azonnal kilövöm, de még így is marad 4 másik! A négyszemélyes asztalról meg akkor már ne is beszéljünk, ott minden hely ugyanannyira lehet jó. 

Egyébként az ultimate megoldásom az, hogy az ajtóval szemben helyezkedek el úgy, hogy a visszatérő interjúztató pont az ajtó és köztem találjon még egy széket magának. Butaságnak tűnhet ez így, de tessék elhinni, hogy nem az.

A bejegyzés trackback címe:

https://violettimes.blog.hu/api/trackback/id/tr344476711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ribizlifozelek · http://ribizlifozelek.blogspot.com/ 2012.04.27. 20:10:41

Vajon ez egy teszt? :)

Én egyből a sajtot keresném...

Fever Flower · http://violettimes.blog.hu/ 2012.04.28. 00:37:07

@ribizlifozelek: ha szándékosan nem is teszt, de ha az interjúztató rendszeresen interjúztat abban a szobában, akkor tudja, hogy hol szeret/szokott ülni. és ha a jelölt éppen oda telepszik le, akkor akaratlanul is egy "a helyemen ülsz te hülye picsa" attitűddel indít az interjúztató. az interjú meg egy rohadt szubjektív műfaj, és lazán ilyeneken múlik.
süti beállítások módosítása