ápr
21

Vannak olyan tanáraim, akik megosztják a hallgatóságot. Mérő Laci tipikusan ilyen. Őt vagy imádod, és életed legfelemelőbb óra-élményeit köszönheted neki, vagy az óráira sem vagy képes bejárni, annyira nem bírod. Én egyértelműen az első kategóriába tartozom, nekem ő jelenti az egyik olyan pluszt, ami miatt mostanában csak áradozni tudok az egyetemről.

És nem elsősorban a szakállas férfiak iránti vonzalmam miatt rajongok érte (annyira nem is jön be a szakáll, inkább borosta, mindegy). Szóval nem olyan régen mesélte nagyjából a következő történetet:

A logikáról volt szó, meg arról, hogy az emberek jó része nem igazán tud egyszerű logikai feladatokat sem megoldani. Ezen felbuzdulva az egyik vizsgáján a feladatok közé tette a következőt:

"Tagadd a következő állítást: Nincs ez a szerelem, ami el nem múlik."

Sokféle válasz érkezett, nagyjából 60%-ban helyesek, és volt egy, amit elfogadott, bár nem tökéletes, de valójában mégis az:

"Van az a férfi, akihez feleségül mennék."

Nem hiszem, hogy magyarázatra szorul, miért csináltunk ebből nagyon gyorsan szállóigét. Ismeretlenül is istenítjük a szerzőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://violettimes.blog.hu/api/trackback/id/tr423433060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása